Demagri

  • Architect Dominique Parmentier
  • Aannemer Mahieu Metaalbouw
  • Locatie Langemark

Demagri levert gewasbeschermingsproducten voor land- en tuinbouw. Om een verhoogde norm van brandveiligheid te behalen in hun nieuwe magazijnen, plaatste Cintralux er lichtstraten en -koepels met geïntegreerde rook- en warmteafvoer.

Demagri - Realisatie - Cintralux

“Cintramax beschikt over de nodige CE-certificatie om als natuurlijk RWA-systeem ingezet te worden.”

Architect Dominique Parmentier

De nieuwe gebouwen van Demagri omvatten onder meer een groot logistiek magazijn, waar Cintralux EP 10/10-lichtstraten gecombineerd werden met Cintramax CE-koepels. Het magazijn geniet daarmee natuurlijke lichtinval en ventilatie, en kan in geval van nood gebruikmaken van de rook- en warmteafvoerfunctie

"Het grote voordeel van Cintramax is het unieke schaarsysteem", getuigt architect Dominique Parmentier. "De koepels openen verticaal en dus langs vier zijden. Verder kan dit opengaand element ook zorgen voor de nodige ventilatie zonder dat regen frontaal het gebouw binnenkomt. Het systeem is conform de NBN S 21-208-1-norm en konden we de centrale makkelijk koppelen aan beam detectors."

Maximale brandveiligheid voor opslagmagazijn

Brandveiligheid was in het bijzonder van belang in het aanpalende opslagmagazijn voor gewasbeschermingsmiddelen. "Het gaat om ontvlambare producten, wat strenge maatregelen, om enige risico's tot een minimum te beperken, noodzakelijk maakte", onderstreept Dominique. Cintralux bood de oplossing met rookkoepels en rookschermen.

Veiligheid voor alles Offerte