Picanol

  • Projectontwikkelaar Picanol
  • Locatie Ieper

Picanol ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogtechnologische weefmachines. De daken van de productiesite in Ieper hadden nood aan een facelift, waarop Cintralux performante lichtstraten op maat van de bestaande opstanden adviseerde.

Skylux dak 02 2
Skylux dak 11 2 Skylux dak 16 2
Skylux dak 02 2

“De geplaatste lichtstraten laten een grote overspanning toe en brengen dus ook een zee van licht binnen.”

Facility Manager Picanol

De renovatie van bestaande lichtstraten gaat vaak gepaard met beperkingen naar afmetingen toe. Bij Picanol was de uitdaging meteen duidelijk, legt hun Facility Manager uit: "Aanvankelijk dachten we dat het vervangen van onze lichtstraten problematisch zou worden. De breedte van 5,5 meter is geen voor de hand liggende maat. Cintralux bood echter snel een gepaste oplossing met zijn PC 25-lichtstraten. Daarmee konden we de bestaande opstanden behouden, wat een budgettair voordeel opleverde."

Ventilatiesysteem geschikt voor grote overspanning

Bij lichtstraten met een breedte van 1,5 tot 4 meter opteert Cintralux doorgaans voor Cintramax als opengaand deel. Gezien de maximale breedte in dit project overstegen wordt, kozen we voor een goed alternatief met de Monoflap: een ventilatiesysteem van 2 op 2 meter dat perfect geschikt is voor onze PC 25-lichtstraten.

Veiligheid voor alles Offerte