Lichtstraten -

Cintralux PC 16

Cintralux aluminium lichtstraat
16 mm op vlakke opstand

Homepage banner

Lichtstraat voor grotere overspanningen

  • Voor niet-verwarmde gebouwen
  • Lichtgewicht

De Cintralux PC 16-lichtstraat is vervaardigd uit geëxtrudeerde aluminiumprofielen en stevige kunststofbeglazing. Deze beglazing bestaat uit een meerwandige polycarbonaatplaat van 16 mm en is geproduceerd als een volledig afgewerkt geheel. Deze lichtstraat is uitermate geschikt voor niet-verwarmde en niet-EPB-conforme gebouwen. Op zoek naar een lichte dakconstructie voor overspanningen tot 5,5 meter? In de Cintralux PC 16 vind je de ideale oplossing.

De polycarbonaatplaten zijn aan de bovenzijde voorzien van een gecoëxtrudeerde uv-beschermlaag. Hierdoor blijft de lichttransmissie optimaal.

Een ventilatiesysteem integreren is zowel mogelijk met Cintrair, als Cintramax. Je kan deze lichtstraat ook uitbreiden met Broof (t1). Daarbij wordt een brandwerende polyesterplaat onder de polycarbonaatplaat van de lichtstraat geplaatst.

Specificaties & documenten

Combineer deze lichtstraat met rook- en warmteafvoer

De Cintralux PC 16-lichtstraat kan uitgebreid worden met ons rook- en warmteafvoersysteem Cintramax CE. Dit opengaand deel, dat ingebouwd kan worden bij breedtes van 1,5 tot 4 meter, bestaat uit twee gegalvaniseerde schaarsystemen die aan de binnenkant van de opstand worden gemonteerd. De Cintramax CE kan ook ingezet worden in functie van comfortventilatie.

LEES MEER
DSC08872 HDR 2

Specificaties & documenten

Raadpleeg hier alle documentatie en technische informatie omtrent deze lichtstraat opdat je de juiste keuze voor jouw project kan maken.

Specificaties

Toepassing

Niet EPB-conforme gebouwen

Gebouwen in Vlaanderen moeten aan bepaalde normen omtrent 'Energieprestatie en Binnenklimaat' (EPB) voldoen. De gestelde eisen hangen af van de bestemming van het gebouw, de aard van de werken en het jaar van de vergunningsaanvraag. Meer info vind je hier.

Min.-max. overmeten / buitenwerkse maat

2,40 - 5,66

Utp [W/m2.K]

1,9 / 2,0 / 2,1

Urc [W/m2.K] (voor lichtmaat 3x30 m)

2,21

Url=Uw [W/m2.K] (voor lichtmaat 3x30 m)

2,80

Vorm van opstand

Vlakke opstand

Natuurlijke ventilatie

Cintrair & Cintramax

Optie BROOF

Ja

Optie 1200J

Nee

Veiligheid voor alles Offerte