Lichtstraten -

Cintralux PC 16 Aluflex

Cintralux aluminium lichtstraat
16 mm op schuine opstand

DSC09247 2

Lichtstraat voor grotere overspanningen

  • Voor niet-verwarmde gebouwen
  • Lichtgewicht

De Cintralux PC 16 Aluflex-lichtstraat is vervaardigd uit geëxtrudeerde aluminiumprofielen en stevige kunststofbeglazing. Deze beglazing bestaat uit een meerwandige polycarbonaatplaat van 16 mm en is geproduceerd als een volledig afgewerkt geheel. Deze lichtstraat is uitermate geschikt voor niet-verwarmde en niet-EPB-conforme gebouwen. Op zoek naar een lichte dakconstructie voor overspanningen tot 4 meter? In de Cintralux PC 16 Aluflex vind je de ideale oplossing.

De polycarbonaatplaten zijn aan de bovenzijde voorzien van een gecoëxtrudeerde uv-beschermlaag. Hierdoor blijft de lichttransmissie optimaal.

Je kan deze lichtstraat uitbreiden met Broof (t1). Daarbij wordt een brandwerende polyesterplaat onder de polycarbonaatplaat van de lichtstraat geplaatst.

Doorvallen tijdens onderhoud vermijden? Kies optioneel voor gegalvaniseerde antidoorvalnetten van 1200 Joule.

Specificaties & documenten

Combineer deze lichtstraat met rook- en warmteafvoer

De Cintralux PC 16 Aluflex-lichtstraat kan uitgebreid worden met ons rook- en warmteafvoersysteem Cintramax CE. Dit opengaand deel, dat ingebouwd kan worden bij breedtes van 1,5 tot 4 meter, bestaat uit twee gegalvaniseerde schaarsystemen die aan de binnenkant van de opstand worden gemonteerd. De Cintramax CE kan ook ingezet worden in functie van comfortventilatie.

Lees meer
DSC08872 HDR 2

Specificaties & documenten

Raadpleeg hier alle documentatie en technische informatie omtrent deze lichtstraat opdat je de juiste keuze voor jouw project kan maken.

Specificaties

Toepassing

Niet EPB-conforme gebouwen

Gebouwen in Vlaanderen moeten aan bepaalde normen omtrent 'Energieprestatie en Binnenklimaat' (EPB) voldoen. De gestelde eisen hangen af van de bestemming van het gebouw, de aard van de werken en het jaar van de vergunningsaanvraag. Meer info vind je hier.

Min.-max. overmeten / buitenwerkse maat

2,12 - 4,12

Utp [W/m2.K]

1,9 / 2,0 / 2,1

Urc [W/m2.K] (voor lichtmaat 3x30 m)

2,21

Url=Uw [W/m2.K] (voor lichtmaat 3x30 m)

2,80

Vorm van opstand

Schuine opstand

Natuurlijke ventilatie

Cintramax

Optie Broof (t)

Ja

Optie 1200 J

Ja

Veiligheid voor alles Offerte