Lichtstraten -

Cintralux PC 10 Aluflex

Cintralux aluminium lichtstraat
10 mm op schuine opstand

Homepage banner

Lichtstraat voor smalle overspanningen

  • Voor niet-verwarmde gebouwen
  • Als luifel
  • Budgetvriendelijk
  • Geschikt voor renovatieprojecten (bestaande afgeschuinde opstand)

De Cintralux PC 10 Aluflex-lichtstraat is vervaardigd uit geëxtrudeerde aluminiumprofielen en stevige kunststofbeglazing. Deze beglazing bestaat uit een 4wandige polycarbonaatplaat van 10 mm en is geproduceerd als een volledig afgewerkt geheel. Deze lichtstraat is uitermate geschikt voor niet-verwarmde en niet-EPB-conforme gebouwen. Ben je bovendien op zoek naar een lichte constructie? Dan is deze lichtstraat de ideale keuze.

De polycarbonaatplaten zijn aan de bovenzijde voorzien van een gecoëxtrudeerde uv-beschermlaag. Hierdoor blijft de lichttransmissie optimaal. Bij een opaal hittewerende uitvoering wordt als buitenplaat een speciale opale pc-spouwplaat voorzien die in hoge mate infraroodstralen reflecteert en bijgevolg een hittewerende werking heeft.

Je kan deze lichtstraat uitbreiden met Broof (t1). Daarbij wordt een brandwerende polyesterplaat onder de polycarbonaatplaat van de lichtstraat geplaatst.

Doorvallen tijdens plaatsingsfase en onderhoud vermijden? Kies optioneel voor gegalvaniseerde antidoorvalnetten van 1200 Joule.

Specificaties & documenten

Combineer deze lichtstraat met rook- en warmteafvoer

De Cintralux PC 10 Aluflex-lichtstraat kan uitgebreid worden met ons rook- en warmteafvoersysteem Cintramax CE. Dit opengaand deel, dat ingebouwd kan worden bij breedtes van 1,5 tot 4 meter, bestaat uit twee gegalvaniseerde schaarsystemen die aan de binnenkant van de opstand worden gemonteerd. De Cintramax CE kan ook ingezet worden in functie van comfortventilatie.

LEES MEER
DSC08872 HDR 2

Specificaties & documenten

Raadpleeg hier alle documentatie en technische informatie omtrent deze lichtstraat opdat je de juiste keuze voor jouw project kan maken.

Specificaties

Toepassing

Niet EPB-conforme gebouwen

Gebouwen in Vlaanderen moeten aan bepaalde normen omtrent 'Energieprestatie en Binnenklimaat' (EPB) voldoen. De gestelde eisen hangen af van de bestemming van het gebouw, de aard van de werken en het jaar van de vergunningsaanvraag. Meer info vind je hier.

Min.-max. overmeten / buitenwerkse maat

1,12 - 4,12

Utp [W/m2.K]

2,5

Urc [W/m2.K] (voor lichtmaat 3x30 m)

2,76

Url=Uw [W/m2.K] (voor lichtmaat 3x30 m)

3,49

Vorm van opstand

Schuine opstand

Natuurlijke ventilatie

Cintrair & Cintramax

Optie Broof (t)

Ja

Optie 1200 J

Ja

Veiligheid voor alles Offerte